За фиестата


Балон-фиеста „Римска баня” е едно много специално събитие, за утвърждаването на което Термо-СПА хотел „Римска баня” работи вече четвърта година. За всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещания за безграничност, свобода, пречистване, разтваряне във времето и пространството...За всички, които обичат да летят!

Балон-фиеста „Римска баня” се провежда в с.Баня, Разложко - място, благословено с горещи минерални извори, чист планински въздух и прекрасна природа. Неповторима енергия и красота. Какво по-подходящо място за среща на хора, влюбени в безбрежната небесна шир!

Балон-фиеста „Римска баня” е мястото,където може да се срещнете с хора, избрали да притежават и управляват топловъздушни балони, да разберете защо летенето за тях е страст, да почувствате невероятната хармония между човека и балона, да чуете разкази за приятелството на пилотите с облаците и вятъра, да видите пламъчетата в очите им и да почувствате с душата си радостта от летенето.

Синьото небе и пухкавите облаци могат да бъдат докоснати с едно протягане на ръката, а земните проблеми остават долу – при смаляващите се къщи и бетонната сивота. Очите виждат само безкрайните пъстри поля, зелени гори и заснежени върхове.
И някъде там, високо над това цветно земно великолепие се реят още по-цветните топловъздушни балони, управлявани от хора, влюбени в синевата на небесната шир, за които летенето не е само страст, а самият живот.

„Ако можеш да се влюбиш в полета и небето, ти знаеш къде трябва да дойдеш. Там ще откриеш хора, които са живи, приключения, които са истински, и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това.”
Антоан дьо Сент-Екзюпери